Tuesday, March 23, 2010

blog syok sendiri

Dah lama tak post belog ini, sawang dan lalang usah dikira banyak mana. Memang berat lagi bahu yang memikul dari mata yang memandang. Ekceli tah tahu nak post ape. Malam ni rabu malam memang heaven, nak tahu kenapa? Sebab dekat rumah aku ada pasar malam den boleh beli makanan bebanyak, lepas tu boleh tengok favourite tv show iaitu asmaradana ngeh ngeh dan jugak Supernatural. Sam dengan Dean yang macho smart bagai. Bahah :P




Sebenarnya aku nak wish Selamat datang kepada memember maahad yang baru start blogging, seronok jugak ramai- ramai kat blog ni en. Tade la sunyi sangat, bajet je. Sepanjang aku ada belog ni dah ramai orang dan pelbagai ragam yang aku dah jumpa, macam- macam. Dan dah banyak juga blogwalking pekenama dan belajar perkara baru, so far seronok jugakla.





Dengan blogging ni sometimes kite jadi little bit busy body sebab ye la kan spy hidup orang, lepas tu rajin plak tu bace post orang panjang- panjang. Sebut bab- bab blogging ni en ada satu habit ataupun jenis blogger yang suke sangat post apa yang dia buat hari ini, mood okay ke tak, hari ini pakai baju apa, den gosok gigi pukul berapa etc. Aku kategorikan blog ni sebagai blog syok sendiri. Contohnya:




"Hari ni bangun je pagi I rase macam tak sedap hati. Entahla I pun tak tahu kenapa, nak kate Molly kucing i nak beranak lambat lagi due nye. Biarlah dulu, I pergi berendam dalam bath tub pun syok jugak ni. Sape nak join I? Jum!





Lepas je I mandi, my baby sister tetibe je masuk bile I kate akak jomla kite pi shoping. Dahla lame la akak tak teman adik shopping. Poor my baby sister so i turutkan je la lagipun gaji I baru masuk so apa salahnya belanja adik nan sorang ni kan? Tapi memang havoc gile ah I cakap u pergi shopping kali ni. I memang shopping tak ingat dunia kubur apatah lagi beli kasut and accesories buy one free one. Memang tergedik- gedik kitorang meroyan beli accessories tu. Den i realise kenapa pagi tu I rase tak sedap hati, rupa- rupanya masa I naik eskalator nak turun p parking lot kasut I tercabut heels. Ouch, dahla I jalan almost a day dengan heels den u imagine patah pulak tuh! Ahhh,,bencinye I. Dahla u taw kasut tu incik pak we I yang bagi. Memang sedih gile, nasib baik ade baby sister tolong pujuk. Terus tak de mood nak drive. :'( Thanks yah my baby sister tolong drive and im so sorry for troubling u.






Den walaupun hati I tak sedap pagi tu balik tu I happy sangat sebab si Molly selamat bersalin tiga ekor si gebu dan berbulu lebat,padahal lambat lagi due dye! I tak tahu nak bagi nama apa kat diorang. I pun dah anggap macam anak I sendiri, well u know kalau nak harapkan I lambat lagi, I rase I nak tumpukan pada karier I dulu.Harap incik pak we I sudi tunggu. Apa pun hari ni memang heaven, lepas tu I terus mandi tengok Awal hensem dalam FUhh TV3 kejap den terus pakai masker peppermint. Inipun I beli satu percuma satu dekat Watson masa Year End Sale hari tu. I memang suke hot stuff yang buy one free one, awww! Fuhh, memang sejuk. So I tidur dulu. Bye."





Haih, ini adalah rekaan semata- mata tade kena mengena dengan hidup atau mati. Yelah ada orang jadikan blog dia sebagai diari kan,so benda alah ni memang dia nak tulis dalam blog sendiri. Tapi kadang- kadang ramai jugak follower blog yang kinda syok sendiri ni. Tapi aku pun post macam ni jugak sometimes,,heeee :D






Kalau aku, better aku sign up satu blog public tapi private so kalau nak berjiwa raga bakul ke tade orang tahu. Dan page tu bukan untuk dishare. Best woh macam tu. Kihkih. And pasal benda yang aku cakap ni, pendapat aku je. No offense puh-lease.



SOSaying : suke baca blog memember yang belajar abroad, jordanians. Dapat information and mimpi siang kononnya itu aku. Hehe








2 mereka kata:

-hazen said...

haha. blog syok sendiri tu aku baca macam best pulak.haha.

kasi link.

emm, tapi jangan baca blog aku la sebagai contoh budak osea.

bukan tauladan yg baik aku ini, byk kena belajar lagi. blog kak farah ok la.

little lady~ said...

tade,,,yg kat atas tu reka- reka je lah...

TT 2 blog syok sndiri,bacelah..hehe


ala,,nape plak?tape la...stiap org hargai ssua2 bnde dgn pndgn berbeza..blog kamu sy suke...



same je semua...saya suke semua blog org blaja osea okie:)