Monday, March 16, 2009

hujan dan airmata

Post kedua untuk hari ini..ini dah betul2 lepas gian ni…he9

Nak wat cane..tangan aku ni memang terase gatal sangat nak menaip so taip jela….

Skang ni hujan..hujan…hurm…

Hujan yang mengingatkan aku kepada suatu memory lampau…memory yang aku harapkan agar ianya datang kembali menjengah hidup aku yang kosong,kering garing…

Memory bersama orang yang tiada lagi dalam hidupku…

Aku terlalu berharap dia datang kembali membawa satu sinar kepadaku…

Hujan di luar masih belum berhenti mencurahkan titis-titisnya…

Hujan dan airmata yang terlalu sebati dalam hidupku…

Tapi aku sayang,,,aku cinta…hujan…

Oh….indahnya hujan,..


Ku merenung sang hujan

Yang menyirami alam

Mengindahkan nuansa semesta

Kumerenung sang hujan

Kutersenyum dalam kepayahan

Untuk seorang insan

Yang kutahu sedang jua merenung hujan

Kepesankan kepada hujan

Sampaikanlah salam kepada insan

Yang mendengar keluhan dan rintihan

Dari kalammu sang hujan…

Wahai insan yang bertemankan hujan

Salamku setulus perasaan

Agar dirimu tahu

Selagi hujan itu turun

Selagi itu aku menyayangi dan merindui dirimu


~Disember 2008..~

Aku pernah menghadiahkan puisi ini kepada seorang teman…teman,,..

Teman yangku kasihi…mardhiah..

Entahlah,aku tak tahu tujuan apa aku menulis disini sebenarnya…tapi,aku ingin sekali menulis tentang hujan..hujan yang indah,

Hujan yang banyak memberi kepadaku inspirasi…

Tatkala hujan aku pernah menangis kerinduan,

Aku pernah gembira berlari dipayungi hujan…

Berkejaran bagai dunia ini aku yang punya…

Itu dulu, ketika aku belum mengenal apakah erti kehidupan

Erti sebuah kekalutan dan penderitaan hidup…

Hidup

Derita…

Fikirkn….setiap kehidupan pasti ada penderitaan

Cuma caranya berbeza

Derita aku xpernah sama dengan korang

Dan derita korang x pernah sama dengan aku…

Tapi aku yakin,setiap manusia yang bernyawa pasti pernah melalui penderitaan

Penderitaan yang membentuk diri mereka sekarang

Begitu juga aku,penderitaan yang membentuk aku hari ini

Kita berbeza

Kehendak kita berbeza…

Tapi matlamat kita sama…apakah?


Cuba korang hayati lirik lagu ni…aku suka gak lagu ni…entahlah…xtaw kenapa..

Rasenye macam kena dengan aku…


Selebat hujan yang turun
Mencurah membasahi bumi
Tidak selebat hujan di dalam jiwaku

Sehebat halilintar
Membelah langit yang kelabu
Tidak sepanas petir di dalam hidupku

Oh, hujan antara air di mataku
Menitis laju bersama pilu pilunya
Kucuba menghapuskan
Kenangan waktu silam
Namun bertambah membara
Rindu yangku sekamkan
Semakin aku mencuba
Semakin tersa seksa
Inikah yang kau tinggalkan
utk diriku kasih


Semakin aku mencuba
semakin terasa seksa
inikah yang kau tinggalkan utk diriku
oh kasih…

selebat hujan yang turun
mencurah membasahi bumi
tidak selebat hujan yang di dalam jiwaku


Oh, hujan antara air di mataku
Menitis laju bersama pilu pilunya
Kucuba menghapuskan
Kenangan waktu silam
Namun bertambah membara
Rindu yangku sekamkan
Semakin aku mencuba
Semakin tersa seksa
Inikah yang kau tinggalkan
utk diriku kasih

~hujan dan airmata-saleem~


Ok case closed…
Next….



SPM tinggal beberapa bulan lagi..tapi aku still malas macam dulu…
Aku takut kepada kegagalan tapi kenapa aku masih begini
Teruk betul dan haru pulak jadinya…
Macam mana aku arrange time nak study…
Ya Allah tolonglah aku…
Maybe I need to leave everything
Ada gak terfikir nak delete blog ni
Tapi aku rase sayang plak
Yelah kat sini aku banyak kenal kawan2 smue
Ramai sangat aku kenal kat cni
Dan smuenye baik2 belaka…

sebenarnye aku ade nak upload gamba tapi mase xmengizinkan...

next time keyh...










2 mereka kata:

Nik Muhammad Hafiz said...

panjang sungguh tentang hujan heheheh...anyhoo...kalau anda nak kan sesuatu atau seseorang..oergi laa dapatkan nyer..walau apa cara sekalipun...heheheh..coz u know at the end of the day that u've done all u could to get him back...dapat atau tak..itu jangan pikir dulu..usaha yang didahului...


-bemicut-

zety said...

ape dh jadi pada madihah?
akk terfikir2 ni.tyra Allah sentiasa ada untuk kita,jd berdoa la ye agar di tambahkan kerajinan to get the best in spm.