Wednesday, July 7, 2010

saya sudah bertunang, tolong jangan kacau!











Assalamualaikum,,


hai awak- awak, kamu- kamu dan sekelian alam. Sudah lama tak mengetik- ngetik kot keyborad ni mengepos belog ini. Hari ini tibalah masanya jari- jari dinarikan diatas keyboard ni, perghhh heaven kot sempat post blog:)
Susah bebeno la tak ada berodbenn sendiri ni, ni pun pinjam berodben housemate sajeee. Umiiiiii,,saya mahu berodbenn please;(



Sebenarnya aku ada banyak benda nak dikongsi bersama tapi itulah masa membataskan waktu untuk aku berdating dengan incik internet ni, assignments la, kuiz la (?), presentation, nota. Dan aku wonder kenapa universiti kat Malaysia ni ada semua mende alah ni. Kenapa bebudak obersil tu tak de pun? Tak aci, woh! Budak study obersil sungguh tak aci oke ;/




Dan hati ni sentiasa la berdebar- debar takot tidak pass MUET Band 4, kalau tak, tidak usah bermimpi boleh sambung degree. SunggOh takot, berdebar kalau tidak pass. Kalau tak boley study nanti kena kawen awal (?) Sungguhh tidak pernah bermimpi sedemikian rupa. Sila Doakan aku boley achieve Band 4 tu kawan- kawan or else nanti akan sampai kad undangan perkahwinan di depan rumah masing- masing. Ouh, masih tidak dapat dicapai akal yang panjang sejengkal ini.



Mesti tertanya- tanya kenapa apa yang aku cakap sekarang ni sangatt clash dengan tajuk. Tidak mahu kahwin awal tapi bertunang sudaa. Panjang sekali jawapannya. Sebelum itu aku sangat seronok oke dekat FKP ni dah ada cafe baru yang syiok sangat. Eksklusif jugak untuk kami students ni, sangat murah makanan dia membuatkan dua bulan masa untuk kurus nampaknya kena lanjutkan kepada tiga bulan. Haih, sungguh mencabar keteguhan iman dan kekuatan jiwa. Tadi kami, aku, Syu dan Aimi rasmi sudaa cafe baru tu. Sangat best isi lauk penuh- penuh tapi kena charge tiga hingget saja. Sila jeles sekarang;P Kemudian boleh tambah lauk tanpa rasa bersalah tanpa charge sampingan walau seposen, oke itu tipu.



Dan kat sini ada gambo yang aku ambik guna enset dak Aimi anak bongsu Pak Cik Jaafar. Sedikit saja pon gambonye. Tapi aku sempat la ngambik gambo cincin tunang aku ni haa. Nak kasi show off dengan u all kasi beliak biji mata. Ada brand? Kihkih:')



Sila jangan teruja lihat cincin tunang aku kerana ia sangat santek dan eksklusif oke. Melilap- lilap melilau- lilau kelihatannya dari jauh apatah lagi dekat. Sehingga ramai classmates, mahupun housemates, dan segala bagai mates lagi yang nak nengok tilik-tilik cincin tunang aku ni haa. Tapi nama pun cincin tunang, mana boleh sesenang cabut bagi orang pakai. Nanti tunang marah. Ini dia gambonya. Sila jeles sekarang.




dak Aimi anak bongsu pakcik Jaafar





Syuhada hello kitty


jus mangga yang boleh refill dan diminum smpai penuh perut







sangat selesa cafe ini

tangan kemetOt pakai cincin tunang *,+


Nama aku Atyrah jadi, kat cincin tu ada huruf A yang besaaaa punye gedabak dihiasi permata lilap-lilap. Penyayang sangat kot tunang aku ni. Sebenarnya sangat malu show off jari kemetot lago gedabak dekat belog ini namun nak tunjuk jugak. Ahhh,,penat sudaa berpot pet disini, nampak bantal dan katil sekarang. Marilah aku reveal satu secret sekarang,



Aku tak tunang pun, dan bukan cincin tunang pon tu. Cincin beli kat kedai aksesori dekat uni ni ha, ada promosi penghabisan stok. Jadi kami meroyan la beli benda alah ni semua. Hehe. Harga dia tak sampai lima hingget je pun, cincin ni jugak sangat gedabak dan sesuai dengan tangan gedabak aku ok. Kadang- kadang boleh tersangkut jugak kot sebab terlalu gedabak. Haih. Tak pe la aku tido dulu. Salam satu malaysia,,heehe. Skema gaban ah. :)


SoSaying: Internet malam ni sangat kemut oke. Tersengguk- sengguk depan laptop kot upload gmbo ni.




6 mereka kata:

Akhyar said...

apa kaitan ngan bertunang nye plak ni???

-hazen said...

ceh!

takpe2 aku doa dapat jodoh cepat. nak tunang sangat ye.

little lady~ said...

~akhyar~


hehe,,xde kaitan kot??

kih kih:)

little lady~ said...

~~hazen~~

laaa,,,nape sentap ni?keh keh.

xnakla,,memain je.xmo jodoh2 la ;(

nadhirah said...

aisy.......
k tyra nie
ingtkn tng tul2
abis jer bca...
perh...
prsn da tng
keh3

little lady~ said...

~dhirah~


maen- maen saje..hehe