Tuesday, December 30, 2008

Akuu dan dia


Pagi yang tenang setenang air di muara.. setenang ombak dilaut.. tapi hatiku tetap dan masih gundah,gelora dan badai di hati mula mengganas saat aku mendengar salah satu lagu kegemaranku crush-david archuleta.. saat ini di saat jariku memetik keyboard di pagi yang hening segala kenaganku bersamanya terlayar dimindaku…pahit, manis, masam, masin, dan payau semuanya menggamit aku ke lembah kenangan aku bersamanya..saat dan ketika itu hampir saja air mataku menitis..

Masihku ingat di pagi itu,selepas menunaikan solat subuh seperti biasa ak meluruskan kembali pinggangku diatas katil peraduanku..hehe~.. dan aku begitu enak sekali membuai angan dan menjalin ilusi di alam mimpi yang tidak ada hujung pangkalnya.. lenaku terganggu apabila Motorola cabuk kesayanganku berbunyi nyaring..suara shakira yang mengalunkan hips don’t lie menyapa telingaku ini..

Lantas aku menutup mukaku dengan tedy kesayanganku muyu..senyap seketika…aman rasanya..huh,aku menghembus nafas lega..namun si pemanggil agaknye tak tahu erti jemu terus saja mengacau ketenanganku..

Ahh!!aku menjerit dan mengeluh dalam hati,..

Panggilan dari dia?!..siapa?..
ups,. Biarlah rahsia dan biarlah aku seorang saja yang tahu..

Lantas aku menjawab panggilan itu dengan the most menacing voice almaklumlah baru bangun tidur..bukan saja nak menggatal taw..

Sebaik saja aku menekan punat hijau berkumandang ditelingaku lagu yang kusebutkan tadi crush,lagu yang sangat aku minati saat itu..mata yang agak kuyu waktu itu terus terbuka dan kucelik luas…aku tersenyum sendiri..Aku menikamati bait demi bait lagu kegemaranku itu..ah,sggh merdu dan mengungkap makna tersendiri..

Disaat itu suara si pemanggil mula menyapaku..salam diberi..

“Assalamualaikum..”

“Waalaikumussalam..”

“tidur lagi anak dara..apa nak jadi..tido sokmo..”

“ngantukla,,suka hatila,,..sebok je dia..”

Aku mendengar ketawa yang selama ini menyeksa zahir dan batinku..yang menjadi igauanku setiap malam..aku terkedu seketika..

“kenapa diam?”

“Xde benda nk cakapla..”

“Dahla bangunla.. camne nak jadi isteri solehah kalau asyik membuta je siang malam?”

Giliran aku pula ketawa.. dan ketawa kami mula bergabung.. Alangkah indahnya saat itu.. Bagaikan dunia ini aku yang punya..

Tapi kenangan hanya tinggal kenangan..tiada lagi dia disisiku yang mendengar sendu dan tawaku.. ya, dia yang selalu mendengar sendu dan tawaku.. dan sekarang aku kehilangannya… aku membuat keputusan ini demi sebuah aahh..demi sebuah ego yang aku pertahankan.. jika ditanya adakah lagi bibit itu dihatiku?

Aku juga tidak mempunyai jawapan yang pasti namun jika diberi pilihan… aku juga tidak tahu.. mungkin dia masih ada namun jauh didasar hatiku..

Aku mencuba untuk melupakan dia..

Dia yang namanya seringku seru suatu ketika dahulu…

Dia yangku sayang..

Dia yangku kasihi..

Dia yang beradu dalam kamar hatiku..

Dan dia yang selalu kuingati…

Dan dia yangku cintai..mungkinkah?



CRUSH- DAVID ARCHULETA

I hang up the phone tonight
Something happen for the first time
Deep inside
It was a rush
What rush
Cuz the possibility that u would ever feel
The same way about me
Its just too much just too much..
Why do I keep running from the truth
All I ever think about is you
You got me hypnotized
So mesmerized and I just got to know,,.

Do u ever feel when u are alone
All that we can be
Where this thing can go
Am I crazy or falling in love
Is it really just another crush

Do you catch a breath when I look at u
Are u holding back like the way I do
Cuz im trying
Trying to walk away cuz I know this crush aint going away

Do u ever cross your mind
When we hanging spending time girl
Are we just friend
Is there more?
Is there more?

See it’s a chance we’ve got to take
Cuz I believe that we can make this into
Something that last forever..
Forever..

-tamat-


But forever is never..
Sekian saja kalam untuk kali ini ..
Harap korang semua enjoy dan jangan lupa post comment..
See ya in the next post..Aku sayang korang semua...

13 mereka kata:

farah said...

humm?

bukan pencinta wanita said...

what humm farah?
lallalalala..

bukanWANITA[2] said...

sungguh berjiw0 & berbunge^^
huks
sapekah mr.X itu?
lalala~

bukan pencinta wanita said...

de la amalina..
huhu~
secreto de amor..
huk8
batuk2 diriku..
tidak usah disebut..nnti tsedak tuannye..
kih8
bjiwo dan bbunga ko amalina?
nnti la sy wak braga dan bbuah2 pulak ye..
hehe~

farah said...

mu ade bakat neyhss..bleh buat novel tajuk tSg..hua3!!!

bukan pencinta wanita said...

~farah~

aiseyman..
tsg jgak tajuk dye ye?
projek tsg kene kierah yg handle..
ngeh2
ak xcmpur..
huhu~

Anonymous said...

wes!!!
guanes ak plak..??
dush!!!
ko la...
jiwng kn>>>
miahaha~
lalala....

*syak

TeeN said...

ada bakat^^

=D

bukan pencinta wanita said...

~kierah~

wess..
kierah ko lak projek tsg..
ak tataw ..
huhu~
ngeh2..


~teen~

thx drop by n be my follower..
hihi..
bakat ke?
bkn kebakat?
hahhahha..
dop eih teen..
sajo2 ah..

farah said...

olohss la..hok tsg tuhs samo2 buat..kam sng..^^

bukan pencinta wanita said...

hak9..
jolo2..
ak stuju sratus pratus..

Anonymous said...

buat dirimu....jika kau memandang segala-galanya dr tuhanmu...yg menimpakn ujian,yg mjdkn sakit hatimu..pasti akn damailah jiwamu krn masakn Dia menciptakn sesuatu utk yg sia2..bkn Dia tdk tahu sakitnya hatimu,kacaunya jiwamu,menderitanya perasaanmu,kusutnya pemikiranmu..namun mungkin itulah yg Dia mahukan krn selalunya hati yg sebegitulh lbh lunak utk taqarrub kpdny....untukmu shbt,aku syg padamu..kau tdk sendiri,aku ada di sisimu..memndgmu dr jauh,merasa terkesan dgn segala apa yg mencengkam perasaanmu...namun tiada kata dptku ukir bg mentjemah situasi yg berlaku.....

akula... said...

mari kolohla weh...nk spm dh ni.ko bnyk doh bcnyo...ngadap bukula deh...jange ngadap laptop jh...=D